You are here
 Idei de cadou pentru bebeluși și proaspeți părinți Draga mea 

 Idei de cadou pentru bebeluși și proaspeți părinți

Nașterea unui copil este un eveniment minunat care trebuie sărbătorit atât de familie, cât și de prieteni sau cunoscuți ai părintilor norocoși. Un cadou ales cu atenție poate aduce o bucurie foarte mare familiei, așa că este bine să ai câteva noțiuni de bază atunci când vrei să alegi cadoul perfect pentru cineva drag ție. Fie că îți dorești să cumperi un cadou pentru bebeluș sau te gândești la ceva practic pentru părinti, fie că vrei să faci un cadou cuiva foarte apropiat din familie sau unei cunoștințe mai îndepărtate, citind articolul de mai jos vei găsi inspirația pentru a face cadouri apreciate.

Cadourile practice sunt o opțiune bună atunci când nu știi exact dacă bebelușul este băiețel sau fetiță sau atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție să alegi un cadou personalizat. Nu există bebeluși care să nu aibă nevoie de multe produse de bază precum biberoane, suzete, pampersi, bavețele, boluri, șervețele pentru bebeluși sau haine pentru copii, cum ar fi body-uri, căciulițe sau cămășuțe pentru corp. Având în vedere că aceste lucruri sunt folosite zilnic, părinții nu pot avea niciodată prea multe produse de genul ăsta. Acest tip de cadou este potrivit și atunci când cumperi pentru membrii familiei și ai informații despre nevoie bebelușului și ale părinților săi. Oferindu-le lucruri de care bebelușul lor are nevoie îi vei ajuta să petreacă mai mult timp cu cel mic în loc să alerge prin magazine.

Dacă nu știi încă sexul bebelușului, orientează-te către cadouri neutre, potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți. Dacă optezi pentru hăinuțe de exemplu, alege articole de nuanțe pale de crem, galben sau albe. Designul trebuie să fie simplu, fără prea multe inscripții.

Echipamente de protecție copii

Atunci când bebelușul începe să se deplaseze singur, părinții trebuie să se asigure că apartamentul sau casa în care locuiesc reprezintă un loc sigur pentru copilul lor. Există multe echipamente baby-proof, create special pentru a proteja copiii de potențiale pericole din jurul lor. Acest tip de cadou se potrivește în special atunci când cunoști locuința părinților și știi care ar fi echipamentele de care ar avea nevoie. De exemplu, dacă aceștia locuiesc într-o casă cu etaj poți să te gândești să cumperi o poartă de siguranță pe care aceștia să o monteze la capătul scărilor. Îți recomandăm să nu alegi echipamente care necesită mult efort pentru instalare, cum ar fi prize cu protecție pentru copii-de obicei se ocupă părinții de aceste aspecte, în cazul în care vor asta.

Sisteme de monitorizare bebeluși

Un sistem de monitorizare bebeluși este în general un instrument extrem de util pentru părinți. Fie că este video sau doar audio, acest dispozitiv este indispensabil pentru părinți. Proaspeții părintii vor aprecia cu sigurantă utilitatea unui dispozitiv portabil de monitorizare a bebelușului. Acestea sunt gadgeturi din ce în ce mai sofisticate-unele modele audio pot transmite chiar și respirația copilului la o distantă de pană la 300 de metri. Modelele video oferă părinților posibilitatea de a și vedea bebelușul atunci când se află într-o altă cameră sau la un alt etaj, nu doar să îl audă, un aspect foarte apreciat de părinții de pretutindeni. De obicei un astfel de sistem de monitorizare este pe lista de cumpărături a mămicilor încă din timpul sarcinii, așa că îți recomandăm să te interesezi înainte dacă au deja acest instrument sau nu.

Haine de copii

Hăinuțele sunt o alegere populară de cadou și motivul este faptul că acestea sunt utile întotdeauna. Copiii cresc extrem de repede și au nevoie de foarte multe articole de îmbrăcăminte, așa că o pereche de pantalonasi sau o salopetă pot fi cadouri foarte apreciate de părinți. În plus, dacă vrei să faci un cadou special, poți alege oricând haine pentru copii personalizate. Este greu să te asiguri că hăinuțele pe care le alegi sunt mărimea potrivită, așa că este mai bine să alegi produse cu 1-2 numere mai mari. Bebelușul va crește rapid și îmbrăcămintea care îi este acum mare o să i se așeze perfect peste câteva luni. Trebuie să ai în vedere însă și sezonul, astfel încât să îl corelezi cu vârsta copilului. Atunci când cumperi o hăinuță pe care ar putea să o poarte 2-3 luni mai târziu de exemplu, gândește-te dacă îi va permite sezonul-nu ar putea să poarte o geacă în timpul verii sau un costumaș de vară în timpul iernii, iar cadoul tău va fi în zadar. Hăinuțele pentru copii sunt adorabile, însă ține cont că bebelușii au nevoie de hăinute cât mai simple, lejere, de calitate și bineînțeles practice.

Cărți pentru copii

Cărțile pentru copii îi ajută pe cei mici să descopere lumea din jurul lor și să învețe în fiecare zi ceva nou. Poți dărui o carte de povești pe care să i-o citească părinții înainte de culcare sau o enciclopedie din care să afle informațiile de care are nevoie pentru a se dezvolta intelectual. Chiar și cărțile de colorat îi ajută pe copii să se dezvolte, așa că ai o varietate mare din care poți alege.

Produse pentru camera copilului

În cazul în care ești apropiat de părinții copilului și știi în ce stadiu sunt cu pregătirea camerei bebelușului, poți alege un cadou care să îi ajute să o decoreze sau să îi creeze un nivel ridicat de conform micuțului lor. De exemplu, poți opta pentru un pătuț sau balansoar pentru copii sau lenjerii și saci de dormit pentru bebeluși, care asigură un somn odihnitor, în condiții de sigurantă.

Un cadou de grup

Există situații în care relația dintre ține și părinți nu este foarte apropiată și este mai potrivit să oferi un cadou bebelușului sau părinților împreună cu alte persoane. Fie că este vorba de un coleg de serviciu sau un vecin, cadourile de grup sunt un gest frumos, care va fi apreciat. Discută cu persoanele cunoscute care se află în aceeași situație ca și tine și întreabă-i dacă vor să contribuie la surpriza pe care o pregătești. Suma de bani necesară nu trebuie să fie foarte mare, însă rezultatul poate fi surprinzător. Asigură-te că adăugați, pe lângă cadou, și o felicitare în care menționați numele tuturor participanților.

Jucării

Jucăriile au un rol important în viețile celor mici, așa că poți oricând să te orientezi către un cadou distractiv și educațional pentru copil. La fel ca în cazul hainelor pentru copii, jucăriile se cumpără în funcție de vârsta micuțului. În general magazinele de jucării sunt bine organizate și vei găsi rapid un cadou care să i se potrivească. Ține cont că cele mai bune jucării nu sunt întotdeauna și cele mai spectaculoase sau cele mai scumpe, ci sunt cele care îi stimulează imaginația și creativitatea copilului.

Cameră video

Anii copilăriei sunt foarte frumoși, însă din păcate trec destul de repede. Părinții își adoră copiii și ar vrea să păstreze vii amintirile din copilăria celor mici întreaga viață. Primele clipe din viața unui bebeluș vor fi pentru totdeauna prețuite de către părinți. Aceștia vor dori să înregistreze fiecare mișcare a bebelușului și o cameră video îi va ajuta să facă acest lucru.  Acest cadou este scump, mai ales dacă alegi o cameră de inaltă calitate, așa că este mai potrivit pentru grupuri sau bunicii generoși.

Aparate de gătit mâncare pentru bebeluși

Cea mai mare problemă a părinților este faptul că nu au destul timp pentru a face toate lucrurile pe care le doresc. Un bebeluș are nevoie de mâncare proaspătă și naturală, de preferat făcută în casă. Din lipsă de timp, mulți dintre părinți aleg mâncare semi-preparată din magazin, însă aceasta nu este o variantă bună pentru dezvoltarea corespunzătoare a copilului și sistemul său imunitar poate avea de suferit. Poți să le oferi cadou un aparat care să îi ajute să prepare rapid mâncarea pentru cel mic, din alimente proaspete sau să îi facă sucuri naturale din fructe și legume, în cazul în care alegi un storcător. Spre deosebire de alte cadouri, precum produse pentru camera celui mic sau haine de copii, aceste electrocasnice sunt utile pe termen lung și pot fi folosite chiar și pentru prepararea meselor părinților.

 Related posts

Leave a Comment